Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) treedt op 1 juli 2021 in werking

26 april 2021

Bestuurswerk is nuttig en nodig. Veel mensen zetten zich – vaak vrijwillig – in voor hun vereniging of stichting. Daarom is het belangrijk dat de vereniging of stichting het bestuur en toezicht op orde heeft en voldoet aan de wet.                                              

Alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe wet WBTR, de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. Het verplicht je om over een aantal bestuurszaken (nogmaals) goed na te denken. In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuursleden, maar de wet gaat vooral over het reilen en zeilen binnen de stichting of vereniging.  

Webinar

Afgelopen woensdag organiseerden KLiK, ViB en de servicepunten Maassluis en Schiedam een webinar waarin maar liefst 120 organisaties werden meegenomen in de ins en outs van de WBTR.

We kunnen ons goed voorstellen dat deze nieuwe wet de nodige vragen oproept. Wat de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen inhoudt en hoe je er eenvoudig aan kunt voldoen, leggen we graag uit. 

De webinar van 21 april jl. is hieronder terug te kijken.

Mr Lars Hooning  (van Hooning Consult) - Expert op het gebied wet -en regelgeving voor besturen van stichtingen en verenigingen geeft in deze sessie een toelichting op de WBTR en welke stappen je binnen je eigen organisatie moet zetten om te voldoen aan de wet. 

WBTR op een rijHelp je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen