Naar main content
Gesloten (ivm Coronamaatregelen) Plan route

De juiste KLiK!

Nieuws

Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) treedt op 1 juli 2021 in werking

30 maart 2021


Bestuurswerk is nuttig en nodig. Veel mensen zetten zich – vaak vrijwillig – in voor hun vereniging of stichting. Daarom is het belangrijk dat de vereniging of stichting het bestuur en toezicht op orde heeft en voldoet aan de wet.                                              


Alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe wet WBTR, de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. Het verplicht je om over een aantal bestuurszaken (nogmaals) goed na te denken. In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuursleden, maar de wet gaat vooral over het reilen en zeilen binnen de stichting of vereniging.
  

Online informatiesessie op woensdag 21 april 

We kunnen ons goed voorstellen dat deze nieuwe wet de nodige vragen oproept. Wat de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen inhoudt en hoe je er eenvoudig aan kunt voldoen, leggen we graag uit. En meer dan dat: we helpen je erbij.   

Op woensdag 21 april van 19.00 - 20.30 organiseren KLiK Vrijwilligers en Vlaardingen in Beweging (ViB) een online sessie waarin we jullie meenemen in alle ins en outs van de WBTR.   

Mr Lars Hooning  (van Hooning Consult) - Expert op het gebied wet -en regelgeving voor besturen van stichtingen en verenigingen geeft in deze sessie een toelichting op de WBTR en neemt jullie mee in welke stappen je binnen je eigen organisatie moet zetten om te voldoen aan de wet. Specifieke vragen hierover zijn ook direct aan hem te stellen. Lars heeft 35 jaar ervaring als bestuurder van diverse maatschappelijke organisaties.  

Ja, Ik meld me aan voor deze informatiesessie

WBTR op een rijHelp je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Bij KLiK helpen we je graag verder.

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen