Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

Word ook maatje voor een ander!

30 september 2022

Deze week ( 29/9 tot en met 6/10) staat landelijk in het teken van eenzaamheid.

Wil jij iemands wereld een klein beetje groter maken?

Jouw inzet is dan meer dan welkom. Het is leuk iets voor een ander te doen en het geeft voldoening. Heb je er bijvoorbeeld eens aan gedacht om maatje te worden? Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, wandelen of fietsen, voorlezen en nog veel meer.  Er is altijd iemand die jouw hulp of aandacht kan gebruiken.

Maatjes zijn er in allerlei soorten. Er zijn maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. En nog veel meer. 

Waarom maatje worden?

Maatje word je voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Het draait om persoonlijk contact. Want een klein beetje aandacht maakt al een wereld van verschil! En het is bovendien ook gewoon leuk en leerzaam. Als maatjes elkaar vinden, gebeurt er iets moois. Vriendschappen ontstaan, levens veranderen en verhalen worden geschreven. Kijk hier naar hun verhaal. 

Wil jij er zijn voor een ander?  

Check de mogelijkheden in onze vacaturebank (zoek op werksoort Maatjes) of kom voor informatie langs bij KLiK want iedereen verdient een maatje!!De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam organiseren in het kader van De week tegen eenzaamheid, De week van de verbinding, De week van het Geluk en De maand van de Ontmoeting allerlei leuke, gezellige, actieve en creatieve activiteiten en voorstellingen!

Kijk hier voor de activiteiten in jouw gemeente:

Maassluis

Vlaardingen

Schiedam

Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen