Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

Vrijwilligerswerk tegen eenzaamheid

30 september 2019

Tijdens de week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober) hebben we deze week extra aandacht voor Maatjesvrijwilligerswerk.


Soms redt iemand het even niet alleen. Een vrijwilliger kan dan uitkomst bieden. Vrijwilligers bieden als maatje of buddy één-op-één praktische hulp, tips, vriendschappelijk contact en een luisterend oor. 

Maatje word je voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, wandelen of fietsen, voorlezen, taallessen, theater en nog veel meer.  Er is altijd iemand die jouw hulp kan gebruiken.

Doel van maatjesvrijwilligerswerk is mensen weer actief laten deelnemen aan de samenleving. Ze veranderen hun leefstijl. Ze krijgen een andere dagstructuur, met een ander perspectief. Hierdoor verandert hun beleving van hun situatie. Mensen die weer activiteiten ondernemen voelen dat ze controle verkrijgen over hun leven. Hierdoor voelen ze zich minder eenzaam en kun je echt iets voor iemand betekenen. Ook is het gaan doen van vrijwilligerswerk een goede optie voor iemand die zich zelf eenzaam voelt of behoefte heeft aan meer sociale contacten. 

Word ook maatje voor een ander

Ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om maatje te worden? Check de mogelijkheden in onze vacaturebank (zoek op werksoort Maatjes) of kom voor informatie langs bij KLiK (waalstraat 102).

Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen