Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

Training tot vertrouwenscontactpersoon bij KLiK Vrijwilligers

19 februari 2022

Op zaterdag 19 februari organiseert KLiK Vrijwilligers een training tot vertrouwenscontactpersoon (VCP). Een VCP is binnen de organisatie het eerste aanspreekpunt bij grensoverschrijdend gedrag.

Het ontbreken van een luisterend oor of iemand die raad geeft, maakt het moeilijker voor vrijwilligers om ongewenst gedrag te bespreken. Mede hierdoor zien slachtoffers er vaak van af hun klacht te melden en blijven ongewenste en onveilige situaties voortbestaan. Daarom is het belangrijk om een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) binnen uw (vrijwilligers)organisatie te hebben.

Tijdens deze praktische training wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen? Waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund in het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de VCP worden toegelicht en geoefend.

Deze gratis training is voor vrijwilligers en professionals in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam die geen bestuurlijke functie bekleden of eigenaar zijn van hun organisatie. Meer informatie en inschrijven klik hier.(Deze training wordt ook gegeven op za.21 mei)

Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen