Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

Vraag geld aan voor meer ontmoeting in je buurt

23 augustus 2022

Lockdowns. 1,5 meter afstand houden. Gesloten buurthuizen. Activiteiten die niet of in beperkte mate doorgingen. Beperkt bezoek kunnen ontvangen. De afgelopen twee jaar was elkaar ontmoeten niet meer vanzelfsprekend. Hierdoor verdween er ook een hoop gezelligheid in buurten en is het onderlinge contact tussen buurtbewoners én tussen buurtorganisaties verwaterd. Hoogste tijd dus om elkaar weer op te zoeken en weer wat reuring in buurten te organiseren!  

Waarom dit programma?

Het Oranje Fonds wil met dit programma écht een boost geven aan (opnieuw) kennismaken in de buurt. Want buurten doen ertoe! Ze doen dit met de tender Reuring in de buurt. Events om buurten weer in beweging te krijgen kunnen hiervoor tussen 1 juni en 15 oktober een aanvraag indienen. We denken hierbij bijvoorbeeld aan wijkfestivals met activiteiten op meerdere plekken of een theaterproductie op locatie voor en door buurtbewoners. 

Ontmoeting stimuleren

Het zichtbaar maken van ontmoetingen tussen buurtbewoners die niet vanzelfsprekend met elkaar in contact komen vormt een belangrijk aandachtspunt in deze tender. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat door het zien van dit soort ontmoetingen mensen zich eerder openstellen voor contact. Zeker in buurten waar mensen elkaar niet goed kennen kan dit echt bijdragen aan meer betekenisvolle ontmoetingen. Maak deze ontmoetingen dus zichtbaar via bijvoorbeeld een vlog, interviews in een lokaal krantje of Facebookberichten.

Meer weten over het project Reuring in de buurt van het Oranje Fonds? Klik hier

Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen