Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

Nieuw programma Online Collegetour

2 maart 2022

Vanaf 29 maart starten we weer met een leerzame online Collegetour voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden. Vanuit je luie stoel krijg je allerlei interessante onderwerpen voorgeschoteld zoals culturele interventies inzetten om mensen met elkaar te verbinden, spelen gebruiken om een serieus doel te bereiken en de reis van een vrijwilliger door jouw organisatie. Webinars die je zintuigen prikkelen en je blik op de vrijwilligerswereld doen verruimen.

Bekijk hieronder het hele programma en schrijf je in. Wij hebben er zin in, wij hopen jij ook.29 maart -  Kunst en cultuur inzetten voor betekenisvolle verbinding

Door : Mieke Klaver 

19.30 - 20.45

Hoe maak je een stad, project of een organisatie die levendig is en waar de bewoners, deelnemers, clienten en vrijwilligers zich thuis voelen? Culturele interventies kunnen daar een stimulerende rol in spelen. Het gaat om activiteiten waar mensen elkaar leren kennen en samen iets gaan doen. Activiteiten waarin de wensen en dromen van hen een gezicht krijgen en tastbaar worden.
 
Tijdens deze inspiratiesessie word je verrast met succesvolle culturele interventies die een katalysator kunnen zijn voor verbindingen. Je loopt weg met inzichten over hoe je jouw projecten en organisatie kunt inrichten met meer kunst en cultuur om ontmoetingen maar ook lokale betekenis te creëren. 

Meer weten en inschrijven?21 april  -De Vrijwilligersreis – 'hoe fijner hoe beter' 

Door:  Magda van der Wees

19.30 - 20.45

De vrijwilligersreis begint op het moment dat iemand voor het eerst van de organisatie hoort. Hij gaat langs social media berichten, jullie vacature op een lokale vacaturesite en door naar de website van jouw organisatie. Als het goed is, gaat de reis dan verder naar de aanmelding, het kennismakingsgesprek en uiteindelijk het doen van vrijwilligerswerk.

In deze workshop leer je hoe je de vrijwilligersreis kan verbeteren zodat de vrijwilliger bij elk contact positiever wordt. Je krijgt tips en tricks waarmee je direct aan de slag kan.
De vrijwilligersreis optimaliseren is ook nog eens leuk. Je gaat kijken wat je kunt verbeteren en hoe je in alles extra waarde, plezier en gemak kunt toevoegen. Zo maak je de ervaring positief en zorg je ervoor dat enthousiaste vrijwilligers ook enthousiast blijven. 

Meer weten en inschrijven?19 mei – Inspiratiesessie : Spelen met een serieus doel

Door : Willem-Jan Renger

19.30 - 20.45

De mens is een spelend wezen. Bij spelen denken we meteen aan fun en entertainment, maar spel leent zich ook goed om niet bestaande werkelijkheden te onderzoeken. Spelregels maken het mogelijk om iedereen gelijke kansen te bieden, om een gesprek veilig te maken, om deelnemers vrijheid van handelen te geven en om een vooraf gesteld doel te bereiken. Ludodidactiek is een ontwerpmethode om te leren hoe je een doelstelling omwerkt naar een werkvorm.
 
In deze inspiratiesessie maak je kennis met de methode, we onderzoeken een paar voorbeelden en je leert een voorbeeld dat je meteen kan meenemen voor in je dagelijkse praktijk. Je loopt met weg met inzichten over hoe spelen kan bijdragen aan maatschappelijke en sociale impact. 

Meer weten en inschrijven?


 

16 juni - Het Nieuwe Werven – kies een ander perspectief

Door : Magda van der Wees

19.30 - 20.45

Vrijwilligers werven, soms lijkt het alsof je aan een dood paard loopt te trekken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze workshop verplaats je je in de nieuwe vrijwilliger en leer je de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven. Vrijwilligers werven wordt weer leuk!

Kernvragen die we bespreken zijn: Wat kun je doen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken? Hoe denkt een potentiële vrijwilliger en wat maakt dat iemand wel of niet kiest voor vrijwilligerswerk bij jouw organisatie?
Verder leer je wie je echte concurrenten zijn (spoiler: het is niet wie je denkt dat het is) en krijg je ideeën over hoe je jezelf als organisatie kunt profileren zodat je aantrekkelijker wordt voor vrijwilligers.
Bij elke kernvraag hoort een praktische oefening waarin je de informatie direct kunt toepassen op je eigen organisatie. Je krijgt tips die snel toepasbaar zijn en met een kleine moeite groot resultaat opleveren. Dan kom jij weer toe aan dingen die nu blijven liggen. 

Meer weten en inschrijven?

Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen