Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

5 redenen om vrijwilligerswerk te doen in 2023!

13 januari 2023

En? Wat zijn jouw goede voornemens? Deze tijd van het jaar is hét moment om nieuwe plannen te maken voor het nieuwe jaar. Om iets te gaan doen waarvan je groeit. Iets waar je een goed gevoel van krijgt. Vrijwilligerswerk past daar perfect bij! En je maakt er anderen nog blij mee ook!

Waarom zou je aan de slag willen gaan als vrijwilliger? Wij kunnen in ieder geval al vijf héle goede redenen bedenken.

1. Vrijwilligerswerk maakt gelukkig

Het is écht zo (blijkt uit onderzoek):Vrijwilligerswerk maakt gelukkig! Mensen die iets doen voor een ander, geven zichzelf vaker een hoog cijfer voor geluk. En gelukkig zijn, dat willen we toch allemaal?

2. Vrijwilligerswerk houdt je gezond

En dan hebben we het dus niet alleen over mentale gezondheid, zoals hierboven omschreven. Vrijwilligerswerk houdt je namelijk fysiek ook gezond! Zeker als je ouder wordt en vrijwilliger bent, heb je minder kans op een hoge bloeddruk en blijven je hersenen in een betere conditie. Als je dan ook nog iets actiefs doet, zoals iets in de buitenlucht waarbij je beweegt, sla je twee vliegen in één klap.

3. Vrijwilligerswerk geeft je werkervaring

Vrijwilligerswerk is een uitkomst om werkervaring op te doen. Het is een enorme plus op je cv. Toekomstig werkgevers zien ten eerste dat jij maatschappelijk betrokken bent. Als je dan ook nog iets kiest dat past bij jouw interesses en aansluit bij jouw opleiding, heb je sowieso een streepje voor. Je ontwikkelt jezelf, bent professioneel bezig en je houdt er vaak ook nog eens leuke sociale contacten aan over (zie ook puntje 5). Bovendien geeft het je een schat aan (levens)ervaring.

4. Vrijwilligerswerk houdt je bezig

Ben je met pensioen? Werk je minder? Of ben je gedeeltelijk uitgevallen? Ook dán is het doen van vrijwilligerswerk een uitkomst. Er is altijd wel iets te vinden dat perfect bij jou en jouw omstandigheden past. 

5. Vrijwilligerswerk zorgt voor contact

Het is oh-zo belangrijk: onder de mensen zijn. En dat is niet altijd even makkelijk of vanzelfsprekend. Zeker in Corona-tijd was dat erg lastig, en ligt eenzaamheid op de loer. Vrijwilligerswerk kan hieraan bijdragen. Zo ben je toch in contact met anderen, en dat is ontzettend waardevol. Ga ervoor!

Vrijwilligerswerk doen in Maasluis, Vlaardingen of Schiedam?

Van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel! En dat is misschien toch wel de voornaamste reden. Op zoek naar vrijwilligerswerk in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam? Bekijk hier onze vacatures, of neem contact op met Team KLiK Vrijwilligers. Wij staan voor je klaar om je te helpen aan vrijwilligerswerk dat bij je past.Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen