Naar main content

Leren is leuk!

Academie

Website bouwen deel 2 - 'Samen aan de slag'

We vervolgen de workshop 'Website bouwen'. We gaan hier echt aan de slag. Om te beginnen met het toepassen van de theorie zoals: Elementor installeren, thema’s installeren, algemene instellingen, homepage, url, menu’s, werken met templates, headers en footers, blogs, etc.

Je kunt tijdens de workshop je specifieke vragen stellen aan elkaar en aan de docent. We hopen hier zo een ruimte te creëren om samen te werken en samen te leren. Neem dus vooral ook je laptop mee.

Vereisten voor deelnemers:

1. Een eigen WordPress installatie hebben. Dit kan via een hostingprovider of lokaal. Er is helaas geen tijd om in de workshop voor iedereen een installatie op te zetten.

Nog geen website? Gebruik dan de handleiding van TransIP om een website op te zetten. Via deze Leidse hostingprovider kun je een domeinnaam registreren en een hostingpakket aanvragen. Het goedkoopste/kleinste hostingpakket is voldoende.

Wel een website maar liever op een andere omgeving verder werken? Het kan handig zijn om een subdomein op te zetten, bijvoorbeeld test.domeinnaam.nl. Hier kan aan de WordPress website worden gewerkt. Later kan de website overschreven worden met het subdomein. TransIP heeft hier ook een handleiding voor uitgewerkt. Verschillende hostingproviders hebben hier andere manieren voor, maar bij de meeste controle panelen kan dit.

Wil je gebruik maken van Elementor Pro? Maak een gebruikersaccount aan op je website voor [email protected] en stuur inloggegevens door. Het is goed om dit voor de workshop al geregeld te hebben.


Kort de inhoud van 'Website bouwen' en 'Website bouwen - aan de slag':
- Workshop 1.0: Alle theorie over websites, WordPress, Elementor, beveiliging etc te maken heeft.
- Workshop 2.0: Een praktische verdiepingsworkshop na 1.0. Hier gaan we in de praktijk websites bouwen.

Doel

In de praktijk aan de slag met het (verder) bouwen van je website. We bespreken hier praktische knelpunten en uitdagingen met elkaar.

Goed om te weten

Er zitten vereisten aan deze workshop. Namelijk dat je al een eigen website moet hebben en dat je deel 1 'Website bouwen' al gevolgd hebt. Daarnaast werk je binnen deze workshop uitsluitend aan de website van een vrijwilligersorganisatie, niet een persoonlijke of commerciële website.

Voor workshop 2.0 is het aan te raden dat deelnemers 1.0 gevolgd hebben. De kennis uit 1.0 wordt in 2.0 toegepast. Als deelnemers wel ervaring met WP hebben maar 1.0 niet gevolgd hebben, kan dit eventueel ook.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers inschrijven. Tijdens de workshop kunnen duo’s gemaakt worden, iemand die al een website heeft en iemand die dat nog niet heeft. Zo kunnen vragen onderling opgepakt worden.

Laden...
Terug naar alle trainingen
Website bouwen deel 2 - 'Samen aan de slag'

Training details

Naam:Website bouwen deel 2 - 'Samen aan de slag' Trainer:Vincent van www.chent.nl Doelgroep:Geen voorkeur, Organisaties, Vrijwilligers Startdatum:22 mei 2024 Tijd:19:30 - 21:30 Bijeenkomsten:1 Locatie:Stadskantoor Schiedam Categorie:Computer en internet

Uitvoerende organisatie

KLiK Vrijwilligers
Bekijk organisatie

Help je netwerk en deel

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen