Naar main content

Leren is leuk!

Academie

Let op, deze training is momenteel alleen zichtbaar voor de beheerders.

Onbegrepen gedrag leren begrijpen bij dementie

Angst, argwaan, boosheid, claimend gedrag of depressie kunnen voorkomen tijdens het ziekteproces van dementie. Hoe ga je daar mee om en wat kun je doen om de cliënt gerust te stellen of de situatie weer in goede banen te leiden. Leer meer over omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie en maak het vrijwilligerswerk dat je doet nog waardevoller.

Zet jij je als vrijwilliger in bij een dementerende cliënt of bewoner en wil je leren om nog beter om te gaan met onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen, dan is deze workshop echt iets voor jou.

In deze praktijkgerichte training komen er vanuit praktijksituaties en aan de hand van foto’s de volgende uitingsvormen aan de orde;
• Angst
• Agitatie / Agressie
• Apathie
• Depressie
• Ontremd gedrag
• Claimend gedrag

Aan de hand van voorbeelden vanuit de praktijk krijg je handige tips en veel nuttige informatie over hoe je het beste om kunt gaan met deze uitingsvormen die voorkomen bij het ziektebeeld dementie.

Doel

Herkennen van onbegrepen gedrag bij dementie en leren hoe er mee om te gaan.

Goed om te weten

Deze bijeenkomst is voor vrijwilligers die zich inzetten bij dementerende inwoners thuis, in een verpleeghuis of tijdens een groepsactiviteit.

Ook als je al als vrijwilliger actief bent maar nog twijfelt om iets te gaan betekenen voor deze doelgroep ben je van harte welkom om deze workshop bij te komen en vervolgens te bekijken of je er een klik mee hebt.

Heeft u zich opgegeven en kunt u onverhoopt niet deelnemen, laat het ons dan tijdig weten, dan kunnen we iemand anders blij maken met het plekje.

Training voor vrijwilligers over omgaan met onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen

Laden...
Terug naar alle trainingen
Onbegrepen gedrag leren begrijpen bij dementie

Training details

Naam:Onbegrepen gedrag leren begrijpen bij dementie Trainer:Ineke Visser-Eigenraam van de Frankelandgroep Doelgroep:Vrijwilligers Startdatum:9 oktober 2023 Tijd:09:00 - 11:30 Bijeenkomsten:1 Locatie:Stadhuis Maassluis ( zaal de Buijs ) Categorie:Zorg en hulpverlening

Uitvoerende organisatie

KLiK Vrijwilligers
Bekijk organisatie

Help je netwerk en deel

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen