Naar main content

Leren is leuk!

Academie

EHBO en levensreddend handelen

Deze cursus is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze korte cursus leert u hoe u moet handelen in geval van een medische noodsituatie. De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen. Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij u de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat u niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.
De training
Tijdens de 3 uur durende training wordt theorie afgewisseld met oefeningen. Zo blijft het een interactieve cursus en worden handelingen direct geoefend wanneer is uitgelegd hoe je ze toepast. We gebruiken de meest moderne reanimatiepoppen die direct via een APP laten zien wat je kunt doen om de reanimatie te verbeteren. Zo krijgt iedereen persoonlijke feed-back.

Doel

Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Je ontvangt na afloop een certificaat.

Goed om te weten

Onderwerpen:
Beroerte (herseninfarct, TIA, hersenbloeding)
Epilepsie
Stabiele zijligging
Nek-en wervelletsel
Bewusteloosheid met dreigende verstikking
Verstikking
Verdrinking
Ernstige bloeding
Brandwonden
Reanimatie
Omgang met de AED

Laden...
Terug naar alle trainingen
EHBO en levensreddend handelen

Training details

Naam:EHBO en levensreddend handelen Trainer:Schok&Plomp Doelgroep:Geen voorkeur Startdatum:2 mei 2024 Tijd:19:00 - 22:00 Bijeenkomsten:1 Locatie:De Marnixflat Categorie:Zorg en hulpverlening

Uitvoerende organisatie

KLiK Vrijwilligers
Bekijk organisatie

Help je netwerk en deel

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen