Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

Jubilarissen OproepCentrale in het zonnetje gezet🌞

24 mei 2023

Jubilarissen OproepCentrale in het zonnetje gezet: ‘Jullie maken het verschil!’

Tien jubilarissen van de OproepCentrale zijn dinsdagmiddag in het werkcafĂ© van het stadhuis in Maassluis in het zonnetje gezet. De vrijwilligers zetten zich al tussen de 5 en 25 jaar in voor de OproepCentrale of de Begeleidende Vervoerservice OproepCentrale. 

Ieder jaar organiseren de vrijwilligerscoördinatoren van de OproepCentrale een feestje voor haar jubilarissen. Ingrid Klop, vrijwilligerscoördinator van de afdeling Schiedam, heet de jubilarissen en hun introducees allereerst van harte welkom: ,,Ik heb opgezocht wat jubileum betekent: een feestelijke herdenking van de dag waarop iets gebeurde of begon. En dat geldt zeker voor jullie: vrijwilligers die wel 5 tot 25 jaar geleden gestart zijn bij de OproepCentrale of Begeleidende Vervoerservice OproepCentrale. Ik kan niet benadrukken hoe waardevol jullie zijn voor de cliĂ«nten die jullie ondersteunen”, aldus Ingrid. De jubilarissen kregen vervolgens een prachtig bos bloemen en een cadeau uitgereikt door Ingrid Klop, Carola van Eijk en Mara den Teuling, de vrijwilligerscoördinatoren van de OproepCentrale.

Ook wethouder Corine Bronsveld deelt een cadeau uit namens de gemeente Maassluis en KLiK Vrijwilligers Maassluis. ,,Het is fijn dat ik hier mag zijn”, spreekt zij. ,,U doet het allemaal maar. In hoe je je tijd besteed kunt u 1.000 andere keuzes maken. En u kiest ervoor een verschil te maken voor de mensen om u heen. Ik ben dankbaar voor het werk dat jullie doen. Jullie maken het verschil in de stad. Niet alleen voor de mensen die u ondersteunt of begeleidt, u zorgt er ook voor dat inwoners zich gezien en gehoord voelen. We zeggen hier vaak: ‘Samen zijn wij Maassluis’ en u bent degene die daar invulling aan geeft.”

De OproepCentrale

De OproepCentrale brengt sinds 1988 thuiswonende mensen in contact met vrijwilligers. Dit doen zij voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Spijkenisse. De vrijwilligerscoördinatoren steken veel tijd in het tot stand brengen van een ‘match op maat’ tussen vrijwilliger en client. De coördinatoren kennen de cliĂ«nten en vrijwilligers en koppelen alleen mensen die bij elkaar passen. De vrijwilligers van de Begeleidende Vervoerservice OproepCentrale helpen inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die om gezondheidsredenen geen gebruik kunnen maken van regulier vervoer en hierbij geen hulp kunnen krijgen van hun mantelzorger of familie. De vrijwilligers begeleiden hen bij bijvoorbeeld een ziekenhuis- of doktersbezoek. De OproepCentrale werkt! Samen met veel vrijwilligers heeft de OproepCentrale al vele jubilea mogen vieren tijdens de jaarlijkse jubilarissenbijeenkomst. 

Onderstaande vrijwilligers van harte gefeliciteerd met jullie jubileum!

Ineke Cornet | 5 jaar

Fred van Ham | 5 jaar

Miep Hoogenboom | 5 jaar

Martin Osté | 5 jaar

Elly Janneman-Kampman | 10 jaar

Ria Visser | 10 jaar

Henny Monster | 15 jaar

Ad van den Akker – de Klerk | 20 jaar

Joke Looyé | 20 jaarHelp je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen