Naar main content
Gesloten (ivm Coronamaatregelen) Plan route

De juiste KLiK!

Nieuws

Goed Geregeld Keurmerk voor Hospice de Margriet

7 november 2019


Een bijzonder moment voor Hospice de Margriet! Uit handen van wethouder Ivana Somers-Gardenier ontvingen zij het NOV-keurmerk 'Vrijwillige Inzet Goed Geregeld'. Het kwaliteitskeurmerk dat wordt uitgegeven door de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

"Het keurmerk Goed geregeld staat voor goed vrijwilligersbeleid op alle vlakken", aldus Anja en Els (vrijwilligerscoördinatoren bij de Margriet). "In hospice De Margriet wordt niet alleen voor bewoners goed gezorgd, maar willen wij ook goed voor onze vrijwilligers zorgen. Een aantal enthousiaste vrijwilligers heeft zich enige tijd geleden samen met bestuur, coördinatoren en verpleging ingezet in een werkgroep om ervoor te zorgen dat we het keurmerk konden aanvragen. Hierbij zijn alle processen over hoe je samenwerkt met vrijwilligers, wat ze mogen, nodig hebben en hoe je ze het best kunt steunen, tegen het licht gehouden en vastgelegd''. "Nog belangrijker dan alles op papier vastleggen is echt oog hebben voor je vrijwilligers'', vult Anja aan. ''Je hebt te maken met mensen, ieder met hun eigenheid, sterktes en kwetsbaarheden''. 

Voor Hospice de Margriet is dit keurmerk naast de erkenning ook een bevestiging dat ze hun vrijwilligersbeleid goed geregeld hebben.

Goed Geregeld

Het keurmerk Goed Geregeld is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) voor organisaties die het vrijwilligersbeleid goed voor elkaar hebben. Zo ziet ook de buitenwereld dat het vrijwilligerswerk in jouw organisatie goed geregeld is! Dat helpt bij het werven en behouden van vrijwilligers en financiers. Het keurmerk Goed Geregeld wordt toegekend aan maatschappelijke organisaties die met hun vrijwilligersbeleid voldoen aan de gestelde criteria. 

Zelfevaluatie

De Zelfevaluatie geeft inzicht in alles wat je nodig hebt voor een goed vrijwilligersbeleid. Het is geschikt voor álle organisaties die met vrijwilligers werken. Het helpt je bij het maken of verbeteren van je vrijwilligersbeleid. 

Doe de checklist en zie waar de ontwikkelpunten van jouw organisatie liggen. Of leuker nog; doe het met een groep! Lees hier hoe dat werkt en ervaar hoe positief en leerzaam het is. 

Heb je alles Goed Geregeld? Vertel het dan de hele wereld en ga voor het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Meer informatie? Neem dan contact op met Tjerk Walbroek ([email protected])

Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Bij KLiK helpen we je graag verder.

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen