Naar main content
Gesloten (ivm Coronamaatregelen) Plan route

De juiste KLiK!

Nieuws

Nomineer je favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie

14 november 2019

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en niet te vergeten, ook met héél véél plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de Nationale Vrijwilligersprijzen worden lokale initiatieven én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Iedere gemeente mag drie initiatieven en één vrijwilliger aanmelden en daarbij vragen we jouw hulp. Ken je een  initiatief dat in jouw ogen het verschil maakt in Vlaardingen en het werken met vrijwilligers goed voor elkaar heeft?  Of ken je een vrijwilliger, die van onschatbare waarde is (geweest) voor zijn organisatie of project? 

Nomineer deze dan via onderstaande aanmeldformulieren.

Waar let de jury op? Bij het Vrijwilligersinitiatief beoordelen zij alle kandidaten op twee criteria:

- In hoeverre heeft het vrijwilligersinitiatief een succesvol vrijwilligersbeleid en weet de organisatie vrijwilligers te verbinden doordat ze na de werving daadwerkelijk actief worden (en blijven)? 

- In welke mate weet de vrijwilligersorganisatie of -initiatief vrijwilligers te betrekken bij de eigen successen? 

Bij de Passieprijs kijkt de jury naar wat de aangemelde vrijwilliger meer/anders doet voor een project, initiatief of organisatie waardoor hij/zij van onschatbare waarde is.

Wat kun je precies winnen? Als je meedoet met de Nationale Vrijwilligersprijzen maak je kans op:

  • Een juryprijs van € 6.000
  • Een publieksprijs van € 2.500
  • Een promotiefilmpje ter waarde van € 3.000

Nomineren van een vrijwilligersinitiatief en vrijwilliger Tot vrijdag 20 december kun je een vrijwilligersinitiatief en vrijwilliger nomineren. Een lokale jury kiest uit de inzendingen drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger. De genomineerden ontvangen bericht van één van de lokale juryleden op 7 januari 2020. KLiK draagt deze genomineerden vervolgens voor aan de landelijke organisatie van de Nationale Vrijwilligersprijzen. 

Uitreiking Nationale Vrijwilligersprijzen De jury van de Nationale Vrijwilligersprijzen kiest uiteindelijk een winnaar. Dit gebeurt op 28 maart 2020 de Nationale Vrijwilligersprijs in ontvangst mag nemen en zich 'beste lokale vrijwilligersinitiatief van Nederland' mag noemen. Alle Nederlanders mogen vanaf 25 januari tot 29 februari 2020 stemmen op hun favoriete initiatief. Zij bepalen wie de Publieksprijs ontvangt. Op 28 maart 2020 worden de vrijwilligersprijzen uitgereikt door minister Hugo de Jonge.

Beste lokale vrijwilligersinitiatief Wil jij een Vlaardingse organisatie kandidaat stellen voor de Nationale Vrijwilligersprijzen? Vul dan dit formulier in.

Passieprijs Je kunt ook een vrijwilliger opgeven voor de VriendenLoterij Passieprijs. Welke bevlogen vrijwilliger uit Vlaardingen verdient het om extra in het zonnetje gezet te worden? Vul dan dit formulier in!

Kijk hier voor meer info over de Nationale Vrijwilligersprijzen.

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VriendenLoterij en de Vereniging van Nederlandse Gemeentes. 

Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Bij KLiK helpen we je graag verder.

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen