Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

NLdoet 2021

30 november 2020

Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Meld deze dan vanaf 16 november 2020 aan op de website van NLdoet en doe mee!

Tot 31 januari 2021 is het mogelijk een financiële aanvraag bij het Oranje Fonds in te dienen voor NLdoet 2021 klussen. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 350,00. Voor het budget geldt: op = op!

Je hebt niet automatisch een financiële aanvraag gedaan als je een klus op de site hebt aangemeld. Hiervoor geldt nog een extra stap in Mijn Oranje Fonds. Het campagneteam beoordeelt alle aanvragen aan de hand van onderstaande richtlijnen en voorwaarden. Indien je een aanvraag hebt ingediend ontvang je binnen 3 weken uitsluitsel.

Om klussen veilig uit te kunnen voeren, mag je dit jaar (naast de €350) voor maximaal €50 aan de volgende beschermende middelen aanvragen: mondkapjes, desinfecterende gel, handschoenen en zeep. Deze 50 euro extra geldt alleen voor deze beschermende middelen. Je mag maximaal €350 aanvragen voor klusmaterialen. 

Aanvragers moeten aan alle onderstaande voorwaarden voldoen:

  1. De organisatie is een officiële stichting of vereniging, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een eigen bankrekening. Scholen of zorginstellingen moeten in ieder geval een eigen bankrekening hebben. Verenigingen van Eigenaren zijn uitgesloten van deelname;
  2. De klus past bij het karakter van NLdoet: de organisatie zoekt op 12 en/of 13 maart 2021 nieuwe vrijwilligers (die niet reeds verbonden zijn aan de organisatie) die iets concreets doen ten behoeve van jullie organisatie en/of doelgroep. Een uitzondering hierop, i.v.m. corona, betreft organisaties die werken met een van de volgende kwetsbare doelgroepen: ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een lichamelijke beperking. Deze organisaties mogen de klus dit jaar ook alleen met eigen vrijwilligers uitvoeren;
  3. Per adres/locatie kan 1 financiële bijdrage worden aangevraagd. Dit geldt ook voor locaties waar meerdere organisaties in gevestigd zijn, zoals sportcomplexen of bedrijfsverzamelgebouwen. Als jullie organisatie meerdere kluslocaties heeft, kun je per locatie een bijdrage aanvragen;
  4. De organisatie heeft in de statuten geen wervende doelstelling t.a.v. een levensovertuiging;
  5. De kosten moeten in verhouding staan tot de klus en de benodigde vrijwilligers. Bij grote klussen wordt eerder het maximale bedrag toegekend dan bij kleine(re).
  6. De aanvraag voor een bijdrage wordt ingediend door de sociaalmaatschappelijke organisatie waar de klus plaatsvindt, niet door de organisatie die de vrijwilligers levert. 
  7. De klus wordt uitgevoerd met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

TIP: Plan je een grote klusdag? Meld de verschillende deelklussen aan. Deelklussen kunnen verschillende mensen aanspreken, zo vergroot je de kans op meer vrijwilligers.

TIP: Jullie organisatie kan natuurlijk ook meedoen aan NLdoet zonder bijdrage. Zolang de klus op de website staat aangemeld, ontvang je  een gratis promotiepakket op het door jullie opgegeven adres. Hierbij geldt: 1 pakket per organisatie, zo lang de voorraad strekt.


Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen