Naar main content

De juiste KLiK!

Nieuws

Nationale vrijwilligersprijzen 2021

23 maart 2021

Aanmelden bij het NOV kan nog een paar dagen tot 28 maart.
Hoe zou Nederland eruit zien zonder vrijwilligers? Dat is niet voor te stellen. Vrijwilligers verzetten ongelooflijk veel werk. Ze doen dat vanuit de liefde van hun hart en bereiken daarmee resultaten die je vaak niet in de jaarrekening kunt teruglezen. Hoe leg je uit dat iemand in armoede weer zin kreeg in het leven doordat een vrijwillige coach naast hem ging staan? Hoe leg je uit dat een buurthuis open kon blijven doordat vrijwilligers zorg hebben voor hun buurt? Dat mensen kunnen sporten dankzij vrijwilligers? Hoe leg je uit dat een iftar gegeven kon worden in een inloophuis voor dakloze moslims dankzij voedseldonaties door bedrijven en vrijwillige koks? Nederland kan niet zonder haar vrijwilligers: ze zijn de smeerolie van de samenleving. 

Vrijwilligers verdienen erkenning en waardering. We dragen daaraan bij met de Nationale Vrijwilligersprijzen en we roepen alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Nederland op om mee te dingen! 

Juni 2021 reikt de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijzen uit.

Het thema in 2021

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet met als thema nieuwe gezichten. We willen graag dat zoveel mogelijk mensen en initiatieven meedingen naar de prijzen. De selectiecommissie selecteert op wat je hebt gedaan zodat nieuwe gezichten zich bij jouw organisatie of initiatief thuisvoelen.

Drie prijzen

Er zijn drie categorieën in de Nationale Vrijwilligersprijzen:

  1. Lokaal (€ 7.500,- en 12 x een filmproductie): voor lokale initiatieven of organisaties, maar ook voor afdelingen van landelijke organisaties. Iedereen kan zijn initiatief of organisatie vanaf 18 januari 2021 zelf aanmelden. Kijk hier hoe je jouw initiatief aanmeldt en wat de criteria zijn.
  2. Landelijk (€ 7.500,-): Voor landelijke initiatieven of organisaties. Je kunt jezelf niet opgeven. We vragen het bedrijfsleven om hun favoriete organisaties aan te melden. Kijk hier hoe dat gaat.
  3. Individueel, de VriendenLoterij Passieprijs (350 x € 250,-): voor gepassioneerde vrijwilligers. Die ene vrijwilliger of die vrijwilligers die extra bijzonder zijn voor jouw initiatief of organisatie. Kijk hier hoe je jouw bijzondere vrijwilliger aanmeldt.

De prijzen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij (alle geldbedragen) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (alle filmproducties).

Uitreiking

Juni 2021 reikt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijzen uit. Vanwege corona organiseert men een bijeenkomst die in ieder geval online te bezoeken is. 
Help je netwerk en deel

Terug naar overzicht

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen