Naar main content

Leren is leuk!

Academie

Training voor vrijwilligers over omgaan met onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen

Angst, argwaan, boosheid, claimend gedrag of depressie kunnen voorkomen tijdens het ziekteproces van dementie. Hoe ga je daar mee om en wat kun je doen om de cliënt gerust te stellen of de situatie weer in goede banen te leiden. Leer meer over omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie en maak het vrijwilligerswerk dat je doet nog waardevoller.

Zet jij je als vrijwilliger in bij een dementerende cliënt of bewoner en wil je leren om nog beter om te gaan met onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen, dan is deze workshop echt iets voor jou.

Na het volgen van deze training weet je wat dementie en onbegrepen gedrag met elkaar te maken hebben en heb je meer kennis over de uitingsvormen van onbegrepen gedrag. Daarnaast beschik je over de juiste handvatten, tips en trics die je kunt inzetten tijdens het omgaan met een cliënt met dementie en onbegrepen gedrag.

In deze praktijkgerichte training komen er vanuit praktijksituaties en aan de hand van foto’s de volgende uitingsvormen aan de orde;
• Angst
• Agitatie / Agressie
• Apathie
• Depressie
• Ontremd gedrag
• Claimend gedrag

Aan de hand van voorbeelden vanuit de praktijk krijg je handige tips en veel nuttige informatie over hoe je het beste om kunt gaan met deze uitingsvormen die voorkomen bij het ziektebeeld dementie.

Doel

Na deze bijeenkomst heeft de deelnemer heeft voldoende kennis en vaardigheid om in zijn rol als vrijwilliger om te gaan met onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen.

Goed om te weten

Deze bijeenkomst is voor vrijwilligers die zich inzetten bij dementerende inwoners thuis, in een verpleeghuis of tijdens een groepsactiviteit.

Ook als je al als vrijwilliger actief bent maar nog twijfelt om iets te gaan betekenen voor deze doelgroep ben je van harte welkom om deze workshop bij te komen en vervolgens te bekijken of je er een klik mee hebt.

Heeft u zich opgegeven en kunt u onverhoopt niet deelnemen, laat het ons dan tijdig weten, dan kunnen we iemand anders blij maken met het plekje.

Laden...
Terug naar alle trainingen
Training voor vrijwilligers over omgaan met onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen

Training details

Naam:Training voor vrijwilligers over omgaan met onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen Trainer:Ineke Visser-Eigenraam van de Frankelandgroep Doelgroep:Vrijwilligers Startdatum:24 november 2021 Tijd:09:00 - 11:30 Bijeenkomsten:1 Locatie:Stadhuis Vlaardingen Categorie:Zorg en hulpverlening

Uitvoerende organisatie

KLiK Vrijwilligers
Bekijk organisatie

Help je netwerk en deel

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen