Naar main content

Leren is leuk!

Academie

Inspiratiesessie : Spelen met een serieus doel

De mens is een spelend wezen. Bij spelen denken we meteen aan fun en entertainment, maar spel leent zich ook goed om niet bestaande werkelijkheden te onderzoeken. Spelregels maken het mogelijk om iedereen gelijke kansen te bieden, om een gesprek veilig te maken, om deelnemers vrijheid van handelen te geven en om een voorafgesteld doel te bereiken. Ludodidactiek is een ontwerpmethode om te leren hoe je een doelstelling omwerkt naar een werkvorm.

In deze inspiratiesessie maak je kennis met de methode, we onderzoeken een paar voorbeelden en je leert een voorbeeld dat je meteen kan meenemen voor in je dagelijkse praktijk. Je loopt met weg met inzichten over hoe spelen kan bijdragen aan maatschappelijke en sociale impact.

Over de spreker :

Willem-Jan Renger is Expert/Designer Creative Transformation & Playful Learning en bedenker van Ludodidactiek. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in het ontwerpen van speltoepassingen voor serieuze doelen, in zorg (psychiatrie, revalidatie), onderwijs (PO, VO en HBO), erfgoed (Openlucht Museum, Universiteitsmuseum Utrecht) en openbaar bestuur (Gemeente Utrecht, EU H2020 energie transitie projecten)

Doel

Je loopt met weg met inzichten over hoe spelen kan bijdragen aan maatschappelijke en sociale impact

Goed om te weten

Dit is een webinar

Laden...
Terug naar alle trainingen
Inspiratiesessie : Spelen met een serieus doel

Training details

Naam:Inspiratiesessie : Spelen met een serieus doel Trainer:Willem Jan Renger Doelgroep:Geen voorkeur Startdatum:19 mei 2022 Tijd:19:30 - 21:00 Bijeenkomsten:1 Locatie:Online Categorie:Persoonlijke ontwikkeling

Uitvoerende organisatie

KLiK Vrijwilligers
Bekijk organisatie

Help je netwerk en deel

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen