Naar main content

Leren is leuk!

Academie

Het nieuwe werven

Vrijwilligers werven, soms lijkt het alsof je aan een dood paard loopt te trekken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze workshop verplaats je je in de nieuwe vrijwilliger en leer je de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven. Vrijwilligers werven wordt weer leuk!

Kernvragen die we bespreken zijn: Wat kun je doen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken? Hoe denkt een potentiële vrijwilliger en wat maakt dat iemand wel of niet kiest voor vrijwilligerswerk bij jouw organisatie?

Verder leer je wie je echte concurrenten zijn (spoiler: het is niet wie je denkt dat het is) en krijg je ideeën over hoe je jezelf als organisatie kunt profileren zodat je aantrekkelijker wordt voor vrijwilligers.

Bij elke kernvraag hoort een praktische oefening waarin je de informatie direct kunt toepassen op je eigen organisatie. Je krijgt tips die snel toepasbaar zijn en met een kleine moeite groot resultaat opleveren. Dan kom jij weer toe aan dingen die nu blijven liggen.

Over de spreker :

Magda werkte als vrijwilligerscoördinator voor wijk- en maatjesprojecten en als adviseur voor een vrijwilligerscentrale. Ook in het buitenland adviseerde ze maatschappelijke organisaties. Deze diversiteit aan ervaring neemt Magda mee als ze trainingen geeft. Iets betekenen voor een ander en je eigen leefomgeving mooier maken. Magda doet dat als vrijwilliger bij de buurtboomgaard bij haar in de straat én door het trainen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Met elkaar doen we heel mooi (vrijwilligers)werk en dat kunnen we nóg beter als we beter toegerust zijn! Magda geeft diverse trainingen rondom het werven en begeleiden van vrijwilligers.

Doel

Inzichten over wat je kunt doen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken, wat maakt dat iemand wel of niet kiest voor vrijwilligerswerk bij jouw organisatie?

Goed om te weten

Dit is een webinar

Laden...
Terug naar alle trainingen
Het nieuwe werven

Training details

Naam:Het nieuwe werven Trainer:Magda van der Wees (NOV) Doelgroep:Organisaties Startdatum:16 juni 2022 Tijd:19:30 - 21:00 Bijeenkomsten:1 Locatie:Online Categorie:Werken met vrijwilligers

Uitvoerende organisatie

KLiK Vrijwilligers
Bekijk organisatie

Help je netwerk en deel

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen