Naar main content

Leren is leuk!

Academie

Expeditie nieuwe gezichten

Nieuwe vrijwilligers werven; voor de één een noodzakelijk kwaad en voor de ander appeltje eitje. Goeie tips over het schrijven van een vacature zijn welkom en vaak haalt de waan van de dag je toch weer in. Je komt er niet aan toe om echt heel bewust te onderzoeken wie jullie nodig hebben en hoe je dit het beste omschrijft. Je eindigt dan met een oproep die ‘er wel mee door kan’ en veelal minder het gewenste resultaat heeft.

Vorig jaar introduceerden we de expeditie ‘Nieuwe gezichten’. Deze expeditie werd heel positief ontvangen door verschillende vrijwilligerscoördinatoren. Mensen vonden het praktisch en gingen tijdens de expeditie aan de slag met verschillende opdrachten. Het delen met elkaar van ervaringen en oplossingen werd als een grote plus ervaren.

In de expeditie nemen we je, gedurende zes weken, op vijf momenten mee op reis en werk je aan je doel om nieuwe vrijwilligers te werven. Naast handige tips en ervaringen, ga je concreet aan de slag met:

· Inzicht in je huidige vrijwilligersbestand en welke mensen je nog nodig hebt;

· Kom je erachter hoe aantrekkelijk jouw organisatie momenteel is voor nieuwe vrijwilligers en werk je aan de mogelijke verandering;

· Word je je bewust van de verschillende communicatiekanalen en welke kanaal het beste geschikt is voor jouw doelgroep;

· Maak je een opzet voor een eerste oproep en ontvang je praktische tips om je oproep te verbeteren.

In de tijd dat we niet bij elkaar komen, kun je vragen stellen, ervaringen delen, feedback vragen in een besloten Facebookgroep of What’s app-groep (in overleg met de deelnemers).

Je oproep voor nieuwe vrijwilligers monitoren we met elkaar gedurende een aantal weken. In die periode kun je je oproep nog bijstellen, een ander communicatiekanaal gebruiken of iets anders inzetten waarvan je denkt dat dat resultaat heeft.

Na die periode komen we nog één keer bij elkaar en koppel je aan elkaar terug wat goed werkte en wat niet. Je krijgt handvatten aangereikt die je helpen bij een volgende wervingsactie.

Doel

Leer nieuwe vrijwilligers aan te trekken!

Goed om te weten

De training heeft totaal 5 bijeenkomsten, waarvan 4 reguliere bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst. Let op! De eerste training vindt plaats op een dinsdag, daarna vindt de training elke maandag plaats. De terugkombijeenkomst wordt in overleg geprikt.

Laden...
Terug naar alle trainingen
Expeditie nieuwe gezichten

Training details

Naam:Expeditie nieuwe gezichten Trainer:Claudia van Middelkoop Doelgroep:Organisaties Startdatum:7 juni 2022 Tijd:09:30 - 12:00 Overige trainingsdata:Dinsdag 7 juni van 09.30 tot 12.00 Maandag 13, 20 en 27 van 09:30 tot 12:00 Bijeenkomsten:5 Locatie:Gemeentehuis Schiedam - van Marsbergenzaal 2e etage Categorie:Werken met vrijwilligers

Uitvoerende organisatie

KLiK Vrijwilligers
Bekijk organisatie

Help je netwerk en deel

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen