Naar main content

Leren is leuk!

Academie

Let op, deze training is momenteel alleen zichtbaar voor de beheerders.

EHBO en levensreddend handelen bij kinderen

Deze cursus is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze korte cursus leert u hoe u moet handelen in geval van een medische noodsituatie. De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen. Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij u de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat u niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

De training
Tijdens de 3 uur durende training wordt theorie afgewisseld met oefeningen. Zo blijft het een interactieve cursus en worden handelingen direct geoefend wanneer is uitgelegd hoe je ze toepast. We gebruiken de meest moderne reanimatiepoppen die direct via een APP laten zien wat je kunt doen om de reanimatie te verbeteren. Zo krijgt iedereen persoonlijke feedback.

Doel

Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Je ontvangt na afloop een certificaat.

Goed om te weten

Onderwerpen die aan bod komen zijn:
Kinderen met koorts
Allergische reacties
Verstikking en verslikking
Brandwonden
Vallen van hoge hoogtes
Levensbedreigende bloedingen
Bloedneus
Epileptisch insult
Reanimatie & AED
Bewusteloosheid

Laden...
Terug naar alle trainingen
EHBO en levensreddend handelen bij kinderen

Training details

Naam:EHBO en levensreddend handelen bij kinderen Trainer:Schok&Pomp Doelgroep:Geen voorkeur Startdatum:16 november 2023 Tijd:19:00 - 22:00 Bijeenkomsten:1 Locatie:Stadhuis Categorie:Zorg en hulpverlening

Uitvoerende organisatie

KLiK Vrijwilligers
Bekijk organisatie

Help je netwerk en deel

Wil je je inschrijven als vrijwilliger en heb je nog vragen?

Maak een afspraak

Voordelen KLiK account

  • Kom gratis en eenvoudig in contact met organisaties
  • Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe vacatures
  • Schrijf je gemakkelijk in voor onze trainingen